Buitensauna kopen: 3 tips

Wellness

Je wilt graag een buitensauna in je tuin of op je dakterras plaatsen. Maar welke buitensauna kun je nu eigenlijk het beste kopen? In dit artikel geven we je drie handige tips die jou gaan helpen bij het maken van je keuze.

Houtsoort kiezen

buitensauna

Bij het kopen van een sauna zul je moeten bepalen welk houtsoort je wilt. Je kunt kiezen voor het sterke en veerkrachtige grenenhout. Dit hout splijt vrijwel niet en is goed bestand tegen slechte weersomstandigheden. Het isoleert goed en gaat lang mee.

Een andere optie is Red Cedar. Dit hout heeft een specifieke geur die als rustgevend wordt ervaren. Daarbij is dit hout ook antibacterieel. De laatste optie is thermowood. Dit houtsoort is zeer duurzaam, omdat het een thermische behandeling heeft ondergaan. Het kan goed tegen warmte en vocht en het heeft een mooie bruine tint.

Finse sauna of infrarood

Bij het kiezen van een buitensauna kun je kiezen voor een Finse sauna of een infrarood sauna. De Finse sauna is de traditionele sauna waarbij de lucht in de cabine wordt opgewarmd. Bij een infraroodcabine komt de warmte van infraroodstralers die direct op de spieren en het lichaam inwerken. Bij infraroodsauna’s wordt de lucht in de cabine minder warm.

Sauna

Formaat van de buitensauna

De afmetingen van de buitensauna zijn uiteraard ook belangrijk. Je bepaalt het juiste formaat van jouw buitensauna door eerst te kijken naar de ruimte die je beschikbaar hebt of hiervoor beschikbaar wilt stellen. Bedenk ook met hoeveel personen je meestal in de sauna zult gaan. Let daarnaast ook op het energieverbruik. Een grotere sauna verbruikt over het algemeen meer energie. Wil je niet teveel energie verbruiken? Kies dan voor een kleinere sauna.