Drie dingen die je nog niet wist over een waterpijp

Heb jij weleens een waterpijp gerookt? Veel mensen hebben dit nog nooit geprobeerd. Dit terwijl er in sommige delen van de wereld dagelijks gebruik van wordt gemaakt en de waterpijp echt een onderdeel van de cultuur is. We vertellen je dan ook graag drie dingen die je nog niet wist over een waterpijp. Lees gauw door en kom er achter wat die drie dingen zijn!

Niet hetzelfde als 100 sigaretten roken

Er wordt weleens gezegd dat het roken van een waterpijp hetzelfde is als 100 sigaretten roken. Er zijn ontzettend veel redenen te bedenken waardoor dit niet klopt, maar de allersimpelste is als volgt. Een waterpijp is letterlijk iets anders dan een sigaret, en dus al helemaal iets anders dan 100 sigaretten. Appels en peren, zou je dus kunnen zeggen.

Het gaat om de beleving

Veel mensen die roken doen dit omdat zij verslaafd zijn, maar het roken van een waterpijp is een heel ander geval. Dit wordt voornamelijk voor de ontspanning, gezelligheid en beleving gedaan. Een waterpijp kun je niet zomaar even uit je zak toveren wanneer je lunchpauze hebt bijvoorbeeld. Het is dan ook lastig om verslaafd te raken aan een waterpijp.

De rook is minder schadelijk dan die van sigaretten

De rook van een waterpijp wordt door water gefilterd, voordat men dit inhaleert. Hierdoor is de rook minder schadelijk dan die van sigaretten. Dit betekent echter niet dat de rook volledig onschadelijk is, want roken blijft ongezond.

Een waterpijp aanschaffen

Zou je een waterpijp willen kopen? Online kun je deze gemakkelijk terugvinden. Kies een exemplaar dat past bij je wensen en voorkeuren. Er zijn namelijk hele kleine maar ook gigantisch grote waterpijpen te vinden. Een pijp met meerdere slangen is bijvoorbeeld aan te raden wanneer je van plan bent om met meerdere mensen te roken. Veel plezier!