Fit in Rotterdam

Gezond en vitaal blijven is erg belangrijk voor lichaam en geest. Daarnaast voel je jezelf vaak ook stukken beter, maar hoe doe je dat in de grote stad Rotterdam? Wij gingen op onderzoek uit en kwamen tot de ontdekking dat sporten van grote belang is. Wij hebben drie leuke mogelijkheden gevonden om te werken aan jouw eigen fitheid. 

Crossfit

Crossfit is vrij nieuw en al aardig booming. CrossFit is een vorm van fitness waarin gewichtheffen, atletiek en gymnastiek worden gecombineerd in één trainingsvorm. Tijdens zo’n training worden op een gevarieerde manier bewegingen in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd. De gedachte achter CrossFit is om je niet te specialiseren in een specifiek sportonderdeel omdat dit tot een eenzijdige fysieke ontwikkeling kan leiden. In Rotterdam zijn er steeds meer locaties waar je jezelf kan aanmelden voor deze sport. De prijzen zijn wel stukken hoger dan een reguliere sportschool en de trainingen zijn vaak vrij zwaar.

Hardlopen

Lekker met je neus in de wind rennen in het Kralingse bos of langs de Maas, hardlopen kan altijd en bijna overal. Je kan op je eigen tempo lopen en altijd even stoppen als je moe bent. Een groot voordeel van hardlopen is dat het geen kosten met zich meebrengt en dat je tegelijkertijd de hele stad kan leren kennen. Een nadeel is dat je enigszins afhankelijk bent van het weer, je kan wel gaan hardlopen met harde regen maar met een zonnetje voelt het toch vaak een stuk beter.

Fitness

Een andere manier om fit te blijven is fitness. Je kan werken met gewichten, maar ook hardlopen op een loopband of een stukje gaan fietsen. Als je geen idee hebt waarvoor alle apparaten dienen kan je ook een personal coach inhuren welke je helpt en begeleidt tijdens jouw trainingen. Een andere leuke manier van fitness is bedrijfsfitness Rotterdam, tijdens of na het werk lekker sporten met collega’s.