Gebruik van een vliegendeken paard

vliegendeken paard

Het is erg verstandig als je je paard beschermt met een vliegendeken paard. MHS Ruitersport biedt vliegendekens aan die je paard beschermt tegen vliegende insecten. Je paard wordt vast vaak gestoken door vliegende insecten. Een vliegendeken zorgt ervoor dat dat veel minder vaak gebeurt. En dat is erg fijn voor het paard. 

vliegendeken paard

Welke vliegendekens zijn er

Je hebt wederom bij vliegendeken paard veel soorten maten en verschillende soorten. Je hebt varianten zoals met een zebraprint. Het zebraprint is er zowel voor de sier als voor de bescherming, want het houdt vliegen en andere vervelende insecten op afstand. Het zebraprint zorgt ervoor dat het licht wordt gereflecteerd en daar schrikken vliegen van en komen ze niet op het paard.

Een insect steekt niet zomaar de de stevige en fijnmazige stof waar het vliegendeken van gemaakt is. Het is dik genoeg om de steken tegen te houden, maar het is dun genoeg zodat je paard het niet te warm krijgt. Je kan op extreem warme dagen er voor kiezen om het vliegendeken nat te maken en daarna om het paard doen. Dan krijgt je paard gelijk verkoeling.