Het halen van een vrachtwagen rijbewijs

osseforth

Voor mij was het tijd om drastisch het roer om te gooien. Ik ben van magazijnmedewerker naar vrachtwagenchauffeur gegaan, binnen enkele maanden. Via een vrachtwagen rijbewijs, kon ik binnen tien weken meteen aan de slag met mijn nieuwe beroep. De lessen waren zeer goed en uitvoerig. Omdat ik nog nooit in een vrachtwagen had gezeten, werd er eerst een proefles gestart, om te kijken naar mijn leervermogen. Ik kan goed autorijden en het was altijd al wel een droom om vrachtwagen te rijden, ook omdat ik het gevoel had dat ik dit goed kon. En dit bleek ook zo te zijn. De instructeur was positief gestemd en ik kon mijn lessen gaan volgen. Omdat ik nog in between jobs was, kon ik het allemaal heel handig plannen en afstemmen met de rijschool.

vrachtwagen rijbewijs

Ze waren aardig flexibel en ik kon online mijn rijlessen inplannen en wijzigen. Zo ging het al vrij vlot, binnen een paar weken had ik aardig al wat onder de knie en was ik zelf verbaasd over mijn capaciteiten. In het begin is het natuurlijk enorm spannend, zo’n groot ding besturen, maar ik voelde ook meteen dat ik er thuis hoorde. Via andere werkgevers ben ik gaan aangeven dat ik binnenkort als chauffeur wilde starten. Dit werd aardig ontvangen, ik had al twee potentiële opdrachtgevers, die erg geïnteresseerd waren in mijn rijlessen. Ik hield hen telkens op de hoogte van mijn voortgang.

Vrachtwagen

Een nieuwe baan dankzij de rijlessen

Omdat de lessen zo voorspoedig gingen en ik echt zeer goed ben begeleidt, kon ik daarna al vrij snel aan de slag bij een bedrijf. De eerste rit was uitzonderlijk prachtig. Omdat het zo voelde dat ik dit moest doen. Ik ben veel op pad en voel mij bij elke rit weer goed, het roer omgooien, dat is denk ik altijd wel eens goed om te doen. Ik ben zoveel tevredener nu.