Niet de klus voor jou

Hoe vervelend dit situatie ook kan zijn, soms komt er iemand te overlijden. Dit is natuurlijk niet leuk voor alle nabestaanden, maar toch is het iets wat bij het leven hoort. Wat wel bij deze situatie komt kijken is de schoonmaak van de vervuilde woning. De woning moet helemaal schoon worden gemaakt voor de nieuwe bewoner.

Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn dat dit alleen hoeft te gebeuren als iemand overleden is. Er zijn zat andere situaties te bedenken. Je kan denken aan verhuizen, het aanschaffen van een nieuwe vloer of gewoon als je het hele huis een ‘make- over’ wilt geven. Negen van de tien gevallen schakelen mensen professioneel hulp in, omdat het een erg lastige klus blijft en het vaak ongelooflijk veel tijd kost. Daarbij als de klus snel wordt afgehandeld hebben omstanders er minder last van. Waar je ook nog aan moet denken is dat je waarschijnlijk extra vervoersmiddelen nodig hebt. Je moet hoe dan ook alle spullen van A naar B brengen.

Maar ook in praktische zin vergt woningontruiming een professionele aanpak. Het kost namelijk inspanning, tijd en een bepaalde expertise. Plus moet men beschikken over professionele materialen waarmee de klus geklaard kan worden. Er komt een stuk meer bij kijken dan u in eerste instantie denkt. Heeft u wel eens gedacht aan verhuislift, tapijtverwijdering, het verwijderen van stoffen, bezemschoon opleveren aan woningbouwverenigingen en het onderbrengen van de inboedel bij veilinghuizen? Dit zijn eigenlijk nog maar de standaard bijkomstigheden. Echter, woning ontruimingservice regelt elke stap van a tot z met u en neemt alle zorg uit handen.

Vaak twijfelen mensen nog of ze hierbij echt professionele hulp willen inschakelen. Ik kan kort nog even duidelijk maken waarom het verstandig is om in bepaalde situaties professionele hulp in te schakelen. Het is ten eerste gewoon erg fijn dat u nergens meer over na hoeft te denken. Ten tweede blijft de emotionele betrokkenheid beperkt. Het blijft ook veelal voordeliger dan wanneer u zelf aan de slag gaat met het huis ontruimen. Ik kan eigenlijk nog wel even doorgaan over de voordelen die het met zich meebrengt. Nog meer informatie is te vinden op de website van Woning-Ontruimingservice.