Pseudomonas aeruginosa in de voedingsindustrie

Wanneer je een producent in de voedingsindustrie bent moet je over veel dingen goed nadenken. Het bestrijden van bacteriën is een van deze dingen. Tijdens een kwaliteitscontrole kan het dan ook zo zijn dat je de bacterie Pseudomonas aeruginosa tegen komt op je product. Naast dat deze bacterie ervoor zorgt dat het product snel bederft, is het ook een groot gevaar voor consumenten met een zwak immuunsysteem. Dit zorgt er dan ook voor dat je altijd goed moet controleren of de Pseudomonas aeruginosa bacterie zich op de producten bevindt. De Pseudomonas aeruginosa is gelukkig goed aan te tonen op de producten. Wanneer je de Pseudomonas aeruginosa constateert is de kans ook enorm groot dat er ook nog andere bacteriën en micro-organismen zich op de producten bevinden.

Pseudomonas aeruginosa in het water

Vaak is de oorzaak te vinden in het proceswater en in de leidingwerken. In stilstaande leidingen zien we dat er biofilm wordt gevormd met daarin nare bacteriën zoals de Pseudomonas aeruginosa. Pseudomonas aeruginosa in water kan in de voedingsindustrie natuurlijk niet worden bestreden met antibiotica. Gelukkig is de bestrijding met Watter wel mogelijk. Dit is namelijk een manier om drinkwater vrij te maken van veel schadelijke bacteriën. Watter is een apparaat dat een middel produceert dat bruikbaar is als drinkwater of om voedingsmiddelen mee te verwerken. Het ontwikkelde systeem kan water en zout omzetten in een desinfectiemiddel. Dit wordt gedaan door middel van elektrolyse. Na de elektrochemische reactie zijn er verschillende stoffen in het water die de bacteriën opruimen.

De producten van watter.nl zijn bewezen effectief om Pseudomonas aeruginosa en andere ziekenhuisbacteriën te verwijderen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*