Tips om vocht in huis te bestrijden

Er zijn doorgaans veel vragen over wat je tegen vocht kunt doen in huis. Hoe ontstaat het? Wat kun je ertegen doen? Het is vervelend om in huis te hebben en je wilt het probleem zo snel mogelijk verhelpen. Gelukkig zijn er wat simpele tips ie permanent de vochtige muren helpen bestrijden.

Wat te doen?

Vochtproblemen of in ieder geval de oorzaak hiervan kan in huis hardnekkiger zijn dan soms verwacht wordt. Het is misschien vervelend om te horen, maar je moet er echt iets aan laten doen. Vocht kan niet alleen slecht zijn voor je welbehagen, want het gaat je ook geld kosten. Wat dacht je van de energierekening? Die gaat flink omhoog omdat er meer gestookt moet worden binnenshuis. Doordat er vocht in de muren zit worden de muren nat en natte muren laten gemakkelijker de warme er doorheen stromen. Gelukkig zijn er oplossingen voor deze vochtproblemen.

Lekkage

Een lekkage in plafond, dit probleem is duidelijk zichtbaar en ontstaat vanuit vochtplekken op de muur door vocht in huis. Eerste stap is om de lek of de scheuren te dichten om de overstroming (of het vocht) te stoppen en dan pas te dweilen. Vochtproblemen kunnen ook minder zichtbaar zijn, zoals schimmel. Dit geeft vaak een muffe lucht en slaat ondertussen wel op de luchtwegen. Hieruit kunnen weer gezondheidsklachten ontstaan.

Waar kan het ontstaan?

In principe kan het overal in de woning ontstaan. Onder de vloer kan optrekkend vocht zijn, dat vervolgens naar je spouwmuur en kozijnen trekt. Het komt vaker voor dat het begint onder je vloer omdat daar een kruipruimte of kelder gevestigd zit, die dicht bij het grondwater zit. Met een slecht werkend ventilatiesysteem kan er overal schimmel ontstaan als je niet goed oplet. De meest logische manier om je woning in de gaten te houden is om te kijken naar (een verandering in) de stookkosten.

Heb jij last van vocht in je muur of elders in de woning? Aarzel niet en schakel (indien nodig) professionele hulp in. Carebrick staat garant voor uitstekende vochtbestrijding.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*