Tussentijd inkuilen is nu minder arbeidsintensief!

Elke boer streeft naar gezonde koeien die een stabiele en hoge melkproductie hebben. Om dit te bewerkstelligen moet goed voer geleverd worden door de boer. Het doel is dus ook om een constant product voor de koeien te leveren. Dit wordt gedaan door in een sleufsilo te sileren ofwel tussentijds inkuilen. Deze methoden is al erg oud en zorgt ervoor dat je een constant product kan leveren. Helaas gebeurd het nog wel eens dat het beschermdoek niet goed is gelegd waardoor er regen of zuurstof bij het ruwvoer komt, wat niet ten goede komt van het product (ivm conservering). 

Het product van Kornet Beton brengt hier een einde aan. Door het afdeksysteem van Kornet Beton te gebruiken ben je zeker van een doeltreffende en betaalbare manier voor het tussentijds inkuilen. Het afdekkleed dat gebruikt wordt zorgt ervoor dat je ruwvoer erg snel zuurstofarm wordt en het dus niet kan opwarmen. Hierdoor ontstaat een optimale conservering en wordt er geen suiker verloren in het voer! Enorm mooi dus voor een boer die het beste wilt voor zijn koeien.
Dit in combinatie met de lasagnekuil methode kun je rekenen op een efficiëntere manier van werken! Wil je meer weten? Bezoek dan eens de website of neem direct contact op!