Wakeboards voor plezier op het water

Vakantie Gelderland

Je ziet ze steeds meer op het water, de wakeboards. Deze watersport wordt steeds populairder en je ziet het steeds vaker voorbij komen. Voor het wakeboarden zal je wel een aantal dingen aan moeten schaffen zodat jij je perfect kunt voortbewegen op het water.

Het perfecte board

Bij het zoeken naar wakeboards kom je waarschijnlijk ontzettend veel verschillende varianten tegen. Er zijn dan ook een aantal zaken belangrijk om op te letten tijdens het zoeken naar een wakeboard. Zo is het allereerst belangrijk je geen te klein wakeboard kiest. Een te klein wakeboard zal zorgen voor onstabiliteit en zorgt er daarnaast voor dat je je niet fijn kunt voortbewegen over het water. Toch moet je ook geen te grote variant kiezen van wakeboards. Een te groot wakeboard kan er namelijk weer voor zorgen dat je minder wendbaar bent. Daarnaast zal het zwaar aanvoelen tijdens het wakeboarden. Je moet er dus voor zorgen dat het wakeboard helemaal passend is bij je. Je kunt als indicatie een maattabel gebruiken om te kijken welke afmetingen en welke wakeboards bij jou passen.

Rockers

Niet alleen het wakeboard zelf is belangrijk, het is ook belangrijk om hierbij de passende rockers te kiezen. De rocker van een board kun je zien als het profiel (de curve) van het wakeboard. 

Er zijn vier soorten rockers die je terugziet bij wakeboards

Als eerste is er de ‘continuous rocker’. Deze heeft een gebogen en vloeiende vorm, die daarmee zorgt voor vloeiende en snelle ritten op het water. Een ander voordeel is dat je met dit board zachter land op het water. Daarnaast is er de ‘3-stage rocker’. Dit board bestaat, zoals de naam zegt, uit drie vlakken. Deze vlakken zorgen voor een meer hoekige en gebogen vorm. Met dit board beweeg je je langzamer over het water. Het grote voordeel van dit board is dat je hiermee hoger kunt springen. Ten derde is er de ‘camber’. Deze variant heeft de tegenovergestelde gebogen vorm in vergelijking met de ‘continuous’ rocker en de voor- en achterkant staan omhoog. Deze vorm zorgt voor een natuurlijke houding. Tot slot is er de ‘hybrid rocker’, welke een mix is van de ‘camber’ en de ‘continuous rocker’. Bij dit board is het beste van beide gecombineerd in een board.

Uitrusting

Naast het wakeboards en de rockers, is het ook belangrijk om te beschikken over een goede uitrusting. Denk hierbij aan een helm. Wakeboarden gaat vaak met een hoge snelheid. Wanneer je valt, kun je hard op het water terecht komen en dit kan nare gevolgen hebben. Het wordt daarom ook aangeraden om een helm te dragen tijdens het wakeboarden. Op veel kabelbanen is het dragen van een helm tijdens het wakeboarden zelfs verplicht. Niet alleen de helm, maar ook het dragen van bescherming voor je lichaam is belangrijk. Hierbij kun je kiezen tussen een zwemvest en een impact-shield. Een zwemvest biedt niet veel bescherming, maar zorgt wel voor veel drijfvermogen. Daarentegen biedt een impact-shield minder drijfvermogen, maar wel veel bescherming voor het lichaam omdat het erg strak zit. 

Welk wakeboard je kiest, is geheel afhankelijk van jouw wensen. Kijk eens bij World Nautic Center voor meer informatie.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*