Welke online marketing tools helpen jouw business verder?

Online marketing is perfect om in te zetten als je als ondernemer meer uit jouw website wilt halen. Als webshop eigenaar kan je jouw omzet misschien wel verdubbelen op het moment dat je hiermee aan de slag gaat of dit laat uitbesteden. Welke online marketing tools raden we nu aan om direct mee aan de slag te gaan als je dit nog niet deed. Lees je mee?

SEO

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is eigenlijk voor ieder website en webshop wel aan te raden. De kunst van SEO is het vindbaar maken van jouw website in de resultaten van Google. En dan hebben we het niet over de advertenties. Je organische omzet kan gigantisch groeien op het moment dat je aan de slag gaat met SEO. Je kan namelijk vindbaar worden op veel meer zoekwoorden dan je zelf voor mogelijk had gehouden. Ideaal om op een voordelige manier jouw omzet een goede boost te geven.

SEA

Ja, de betaalde advertenties in Google. Ideaal als je direct sales wilt genereren via Google. Want, dat zit er via SEO de eerste maanden vaak niet zo snel in. Je boekt direct resultaat met SEA maar hier worden je kosten wel een stuk hoger van. SEO is in die zin veel voordeliger maar de resultaten duren wat langer. Wil je dus direct resultaat? Start dan ook met Google Ads.

CRO

Ben je al een tijdje onderweg met je website en heb je flink wat bezoekers? Dan is CRO ideaal. Maar wat is CRO? Conversie optimalisatie is het zorgen van meer omzet met hetzelfde aantal bezoekers. Je richt je pagina’s, teksten, buttons in op een andere manier nadat je door middel van een aantal tests hebt uitgezocht hoe je de meeste omzet haalt. Ideaal als je meer omzet wilt behalen maar daar geen sea of seo voor wilt inzetten.