Zo bouw jij je eigen WordPress website

basiscursus websites bouwen

Je wilt graag je bedrijf online zichtbaar maken en nu denk je erover om zelf een website te bouwen. Hiervoor kun je natuurlijk een basiscursus website bouwen volgen, maar met de tips in dit artikel kom je ook al een heel eind. Wij leggen je uit hoe je een website bouwt met WordPress.

basiscursus websites bouwen

Stap 1: Schaf een domeinnaam en hosting aan

Een domeinnaam is jouw eigen unieke naam op het internet. Denk hierbij aan websitemaker.nl of builder.com. Deze domeinnaam kun je aanschaffen via een domein- en hostingprovider. Hier kun je ook direct terecht voor hosting. Met hosting houdt de provider jouw website in de lucht.

basiscursus websites bouwen


Stap 2: Installeer WordPress

Nadat je een domeinnaam en hosting hebt aangeschaft, kun je WordPress gaan installeren op jouw website. Vaak kan dit heel eenvoudig via het systeem van je hostingprovider.

Stap 3: Stel een thema en plugins in

Nu kun je een WordPress thema op je website installeren. Zorg ervoor dat dit een thema is dat grotendeels al is zoals je het wilt. Dit scheelt je straks met het vormgeven heel veel werk. Plugins die handig zijn om te installeren zijn bijvoorbeeld Akismet, Google Analytics Dashboard for WP, Yoast SEO en W3 Total Cache.